Бездротова он-лайн система керування доступом INHOVA / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Бездротова он-лайн система керування доступом INHOVA

  • 27.10.2010

    Бездротова он-лайн система керування доступом INHOVA

    Бездротова он-лайн система керування доступом INHOVA
    Підраховано, що близько 30-50% грошових витрат туристів під час мандрівок припадає на готельні послуги. У країнах з розвиненою ринковою економікою і туризмом готельне господарство забезпечує значну частину валового національного продукту (ВНП). Саме тому при підготовці проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 особливу увагу буде приділено комплексному розвитку нових та вже існуючих туристичних зон – як у контексті потреб Євро-2012, так і в площині загального розвитку туристичного ринку. Іншими словами, готельний сектор України продовжує розвиватися, і, окрім Києва, розробка масштабних проектів у сфері готельної нерухомості ведеться в інших регіонах України.
     
    Правильно організувати систему контролю доступу в номерний фонд і доступ персоналу допомагають спеціальні системи управління і замикання. Якщо говорити про замки, то їх застосування залежить від «зірковості» готелю. Згідно з діючим в Україні ДСТУ 4268:2003 и ДСТУ 4269:2003, в готелях понад 3-х зірок наказується застосовувати електронні системи доступу. А це і є електронні замки.
     
     
    За принципом управління замки можуть бути весь час з'єднані з комп'ютером, на якому відбувається основне програмування системи. Це так звані системи ON-LINE. І автономні системи, так звані системи OFF-LINE. Різниця між ними в тому, що замки системи ON-LINE можуть прямо програмуватися з комп'ютера і безпосередньо з комп'ютера можна знімати аудит останніх подій. Обмеженням їх застосування є те, що вони, по-перше, є дорогими, і, по-друге, їх установка має відбуватися під час будівництва або капітального ремонту готелю, так як це передбачає прокладання великої кількості кабелепроходів до кожного замка дверей кожного поверху. Забігаючи вперед, треба відзначити, що є і ON-LINE системи бездротові, які працюють за принципом передачі радіосигналу (проте залишається фактор ціни).
     
    Однак  ніщо не стале і останнім часом з'явилися більш нові системи, які дозволяють об'єднати в собі зручність керування систем ON-LINE зі зручністю установки автономних систем. Це так звані системи WIRELESS. Суть їх полягає в тому, що в певних ареалах готелю (наприклад, поверхах) розміщуються спеціальні пристрої бездротової управління замками, які миттєво безпосередньо вносять зроблені на комп'ютері прямо на замки свого ареалу. Прокладання кабелю необхідне лише від комп'ютера до пристрою управління.
     
    WIRELESS – це революційна платформа систем керування доступом, яка включає автономні замки, що працюють за технологією бездротової передачі даних, TCP/IP та інтуїтивне програмне забезпечення адміністрування системи, яке дозволяє користувачеві отримувати дані про події у системі у реальному часі, дистанційно відмикати/замикати двері та автоматично змінювати права доступу. Це бездротова он-лайн система замків на безконтактних проксіміті картках, яка функціонує аналогічно до звичайної он-лайн системи з дротовими з’єднаннями, але базується на автономних карткових замках з живленням від батарейок.
     
    Встановлені на ПК замки та програмне забезпечення обмінюються інформацією в реальному часі, негайно фіксують всі події та змінюють схему доступу:
    зміни розкладу доступу персоналу;
    -  спроби доступу неавторизованих користувачів;
    -  спроби доступу поза встановленим розкладом;
    -  доступ гостей до номерів та інших приміщень готелю;
    -  низький рівень елементів живлення.
     
    Моментальне перенесення зроблених у базі даних змін схеми доступу:
    -  надання доступу персоналу та гостям;
    -  скасування доступу персоналу та гостям;
    -  дистанційне відчинення дверей.
     
    Схематично це можна зобразити так:
     
     
     
    Проте, головна перевага цієї системи полягає в поєднанні таких важливих факторів, як БЕЗПЕКА та ЗРУЧНІСТЬ керування.
     
    БЕЗПЕКА
    Отримання даних про події у реальному часі. Об’єкт під постійним контролем, завжди відомо, хто, куди та коли увійшов.
    При втраті зв’язку замок продовжує повноцінно функціонувати. Дані про події зберігаються у пам’яті замка та будуть передані до бази даних при відновленні зв’язку.
    Блокування та/або оперативна відміна доступу втрачених карток.
    Модифікація прав доступу будь-якого користувача.
    Запобігання неавторизованому доступу та організація доступу за розкладом.
    SQL-сумісна база даних дозволяє відстежувати події доступу з кількох ПК розташованих у різних приміщеннях або будівлях.
    Дистанційно відмикати двері в екстрених випадках.
     
    ЗРУЧНІСТЬ
    Простота монтажу. Відсутність дротів та спеціальних кабелепроходів до дверей, рам та стін.
    Економічна ефективність. Менша кількість елементів у порівнянні із традиційними он-лайн СКД (контролер, електромеханічний замок та зчитувач карток).
    Дистанційне відмикання. Негайне відмикання вибраного замка простим кліком на ПК.
    -  Користувачам більше не потрібно користуватись спеціальними точками проходу.
    -  Он-лайн модифікації карток при зміні їх доступу та подовженні терміну дії картки.
    -  Адміністратору системи не потрібно обходити кожні двері у разі зміни схеми доступу та для отримання даних пам’яті подій з замків.
    -  TCP/IP з’єднання між хабами та сервером виключає необхідність прокладання спеціальних окремих ліній передачі даних.
    -  Кожний хаб-концентратор обслуговує біля 30 замків.
     
     
    Окремо варто згадати про скасування загублених карток. Ця процедура завжди була найслабшим місцем автономних систем, так як вимагала випуску спеціальної картки блокування втраченої картки і пред'явлення блокувальної карти всім автономним замкам, в яких здійснюється процедура скасування загубленої карти. Ця процедура дуже трудомістка, особливо якщо об'єкт досить великий, а загублена карта мала високий рівень доступу.
     
    У системах Wireless цю трудомістку задачу можна виконати не відходячи від робочого місця. Для скасування втраченої картки Вам лише необхідно внести відповідні зміни до бази даних безпосередньо на персональному комп’ютері. Після цього будь-який замок збереже в своєму "чорному списку" інформацію про скасовану карту. І звичайно, при спробі пред'явлення скасованої карти вона буде негайно блокована.
     
    Таким чином, бездротова мережа Wireless дозволяє управляти планом замикання, не виходячи з кабінету або не відходячи від місця адміністратора готелю - і при цьому ви отримаєте систему автономних замків, яка працює практично в режимі реального часу.
     
    Технологія та апаратурне забезпечення Inhova Wireless (виробництво Іспанія) допоможуть знайти ідеальний баланс між вартістю і функціональністю системи контролю доступу.

    І на останок хочеться звернути Вашу увагу ось на що. Останні дві системи, про які йшла мова, придатні до застосування не тільки в готелях, а й на будь-яких об’єктах, де необхідно організувати електронний контроль доступу з дистанційним керуванням та адмініструванням:
     
    Готелі
    Банківські заклади та страхові компанії
    -  Заклади освіти
    Медичні заклади
    -  Урядові та громадські заклади
    -  Офіси комерційних компаній
    -  Промислові об’єкти
    -  Аеропорти
    -  SPA-центри
    -  Інші об’єкти

    При цьому, в якості ключів для доступу можуть використовуватись не тільки картки, а й інші типи носіїв інформації: брелоки, браслети, годинники та ключі з вмонтованим чіпом та ін.
     
    Про майбутнє таких систем
    Якщо говорити про найближчі перспективи розвитку готельних систем розмежування доступу, слід зазначити, що перспективними розробками в цьому сегменті є технологія NFC (Near Field Communication - зв'язок по довколишньому полю), з якою повністю сумісна описана нами платформа INHOVA WIRELESS
     
    Принцип роботи технології NFC полягає в тому, що вона використовує RFID зв'язок між електронними замками й стільниковими телефонами останнього покоління з підтримкою NFC.
    Гості отримують інформацію про номер кімнати і зашифрований ключ на свій мобільний телефон до приїзду в готель. Їм немає потреби реєструватися на стійці служби розміщення. За допомогою власного NFC-сумісного мобільного телефону гості відкривають замок.
     
    Аналітична компанія Juniper Research спрогнозувала, що до 2013 року мобільними платежами на основі технології NFC буде користуватися 700 мільйонів чоловік по всьому світу. Максимальне зростання ринку мобільних пристроїв, чіпів і послуг на основі NFC буде спостерігатися з 2011 по 2013 рік. А ми говоримо про 2012 рік!
     
    Отже, встановлюючи перспективну на сьогоднішній день систему INHOVA WIRELESS, ми одночасно робимо крок уперед, тим самим запобігаючи необхідності модернізувати свою систему в майбутньому.
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору