Інтерв'ю
ЛОКСМАЙСТЕР-ЦЕНТР Zamok City

ЛОКСМАЙСТЕР-ЦЕНТР "Zamok City"

ЛОКСМАЙСТЕР-ЦЕНТР "Zamok City"
 

Локсмайстер-центр Zamok City в Харкові – незвичайний центр. Незвичайний він перш за все тому, що при своїй нетривалій історії саме в цьому місті він уже встиг заробити собі велику славу й відзначитися як перший професійний магазин у сфері безпеки в Харкові. Про все це буде краще дізнатися безпосередньо зі слів Вадима Савченка – представника локсмайстер-центру Zamok City:

  1. Як було створено магазин і коли саме почали працювати з SPV Company Ltd.?
  2. Вадим Савченко: У сфері продажів систем безпеки ми працюємо з 2003 року. Свій старт ми починали зі співпраці з компанією SPV, та перші замки, які ми почали пропонувати своїм клієнтам, були бренду MUL-T-LOCK. Перший досвід з виготовлення ключів, перекодування циліндрів ми мали в офісі SPV Company на вул. Тимофія Шамрила, 7а (зараз Парково-Сирецька). Ми перші в Донецьку запропонували клієнтам механічні замки з повним сервісним супроводом: від виготовлення додаткового дубліката до виготовлення системи майстер-ключ. За весь час роботи наша команда працювала з багатьма цікавими проектами: ТРЦ Донецьк Сіті, БЦ Акула, БЦ Green Plaza, БЦ Пушкінський, готель Park Inn Донецьк, готель Прилісне (Луганська обл.), готель Форест Парк, МакДональдс та ін. Нашими фахівцями було мастеризовано й встановлено понад 1500 циліндрів. У 2015 році ми були проїздом у Харкові та були здивовані, що в місті з населенням у півтора мільйони відсутній класичний Локсміт-центр. У місті не було жодного магазину, де можна було б купити сейф або замок і виготовити тут же додаткові ключі, обрати електронний замок для офісу за відбитками пальців й перекодувати циліндр. Ми вирішили, що на відміну від Києва, Львова, Одеси і Дніпра ніша локсмайстер-центру в Харкові вільна, та стали першим Локсмайстер-центром у першій столиці України на вулиці першого космонавта. І ПЕРШОГО вересня 2017 «Центр безпеки Zamok City» відкрив свої двері на проспекті Гагаріна, 64 в Харкові.

  3. За рахунок чого Ви виграєте у конкурентів?
  4. В. С.: У першу чергу ми намагаємося надавати якісний сервіс. Наш магазин облаштований таким чином, щоб клієнту було зручно. У просторому магазині є м'який диван, зручні стільці, телевізор і кава. Ми намагаємося будь-який продаж здійснювати в невимушеній атмосфері. У першу чергу, магазин, як не дивно, зроблений для жінок. З багаторічного досвіду ми з'ясували, що якщо жінці буде не цікаво, якщо вона втомилася і їй не буде куди сісти – вона піде. Центр безпеки Zamok City облаштований таким чином, щоб було зручно будь-якому нашому гостю.

  5. Який асортимент продукції Ви пропонуєте?
  6. В. С.: Центр безпеки Zamok City позиціонується як сервісний центр продукції MUL-T-LOCK і ABLOY. Відповідно, основна продукція – це циліндри, корпуси замків та захисна фурнітура. Додатково в нашому магазині можна придбати електронні системи (замки-невидимки), сейфи, вхідні двері, біометричні системи контролю доступу, охоронні системи приміщень (будинки, квартири, офіси) з під’єднанням на пульт державної охорони.

  7. Яка продукція користується найбільшою популярністю серед споживачів?
  8. В. С.: У зв'язку з тим, що останнім часом почастішали випадки кримінального зламу замків у квартирах, найбільшу популярність набуває протизламна фурнітура. Найчастіше в квартирах харків'ян встановлено китайські замки, які поєднуються з міжкімнатними ручками. Такі двері відкриваються зловмисниками менш, ніж за одну-дві хвилини.

    Своїм клієнтам ми пропонуємо легендарну чеську фурнітуру ROSTEX та не менш відомі італійські броненакладки (напевно кращі в своєму класі) DISEC.

  9. Чи реагує Ваш магазин на індивідуальні замовлення, коли серед запропонованого товару немає потрібної моделі? Як?
  10. В. С.: Реагувати на індивідуальні запити клієнта – це ознака професіоналізму будь-якого locksmith-центру. Звичайно, бувають клієнти, яких ми називаємо «жертва реклами». Надивившись в телевізорі каналу «Магазин на дивані» і начитавшись спеціалізованих проплачених форумів, такі замовники шукають саме той продукт, який барвисто рекомендують рекламні ролики. На жаль, таким клієнтам ми відмовляємо. Найчастіше клієнту потрібен не замок і не двері. Людині потрібна безпека й зручність, а також гарантія того, що безпекою та зручністю він буде користуватися максимально довго. Співробітники магазину рекомендують в першу чергу клієнтам той продукт, який ми можемо гарантувати як продукт з бездоганною якістю і на який можна давати гарантію. Якщо фахівець сумнівається в тому чи іншому замкові або сейфі, ми відмовимо клієнту в продажу, оскільки дуже дорожимо своєю репутацією. Нам платять за професіоналізм. Наші співробітники постійно підвищують свої навички, знання та вміння. Участь у форумах, виставках, навчальних тренінгах дозволяє нам бути в курсі всіх новинок замково-дверного ринку.

  11. Який захист і моделі (залежно від асортименту) Ви б особисто порадили покупцям?
  12. В. С.: Універсального замка, на жаль, не існує. З нашої точки зору найефективнішим є тандем високосекретних механічних замків з гнучкістю й зручністю електронних систем. Серед механічних замків ми надаємо перевагу фінському замку ABLOY. Цей замок перевірений часом. Замок, який може працювати не одне десятиліття без мастил і сервісу. Замок, який обходять стороною домушники через неможливість «чистого» зламу. А якщо до цього циліндру додати електронну систему CLIQ, то цей циліндр стає воістину фантастичним. Такому цилінру не страшна втрата ключів. ABLOY CLIQ можна запрограмувати для роботи за розкладом, він має внутрішній аудит всіх відкриттів та закриттів. А найголовніше, що виготовити такий ключ (на відміну від подібних систем, де ключі потрібно замовляти в Австрії, Італії або Німеччині) можна у будь-якому сервісному центрі ABLOY в Україні протягом кількох хвилин за допомогою пластикової картки з ідентифікаційним номером замка.

    Що можна порадити покупцям? В першу чергу – не довіряйте свою безпеку стороннім людям із сайту безкоштовних оголошень. Друге, кожен замок має своє призначення. І якщо один замок підходить вашому сусідові, то не факт що цей замок підійде вам. Під час покупки дорогого замка, завжди цікавтеся де надають сервіс. Іншими словами, якщо замок зламається або ви втратите ключ, то що потрібно робити і до кого йти? В Україні пропонується дуже багато замків, до яких неможливо (або дуже складно) виготовити копії ключа. Одні ключі потрібно замовляти в Австрії або Італії, інші лише в Китаї. А такий процес, як перекодування циліндра, об'єднання в систему майстер-ключ або виготовлення замка з функцією флекс-контроль, в Україні можуть запропонувати лічені одиниці професійних локсмайстер-центрів. Пам'ятайте, що без сервісу ваш замок при випадковій втраті ключа перетворюється в звичайний грузик для риболовлі.

  13. Розкажіть про найцікавішого клієнта/продаж/замовлення за всю практику?
  14. В. С.: Насправді за нашої практики було дуже багато цікавих випадків: це й встановлення замків у підземних сховищах, і розробка системи майстер-ключ для вендінгових апаратів, і продаж замків для монтажу в кабіни тепловозів. Але, напевно, найкумедніший та найнезвичайніший випадок у нас стався під час продажу дверей MUL-T-LOCK з нестандартними розмірами. Один наш клієнт, щасливий володар величезного пентхаузу, вирішив, що його пентхауз повинен бути і вищим, і ширшим інших пентхаузів в окрузі. Тому висота дверей повинна бути не менше 2,7 метра, а ширина не менше 2 метрів. Саме тоді ми дізналися, що буває не просто БІЛИЙ колір дверей, а ще буває беж, білястий, перловий, білий, маренго, молочний, білий привид і алебастровий.

    Після довгого перебирання варіантів забарвлення дизайнер зупинилася на примарі (в сенсі, не на нашому менеджерові, а на дверях в кольорі білий привид).

    Оскільки розмір дверей нестандарт, то в Ізраїлі, де ми розмістили замовлення на ці двері, постаралися виготовити наше замовлення в максимально стислі терміни. Все складалося чудово до того моменту, поки ми не привезли двері на об'єкт замовнику. Оскільки квартира – це пентхауз шістнадцятого поверху, то з'ясувалося, що двері не поміщаються у жоден ліфт і не проходять по сходах. Не буду вдаватися в подробиці як це організовували, але піднімали ми ці двері на будівельній лебідці уздовж будинку й заносили їх у квартиру через балкон з панорамними вікнами. Коли двері були встановлені (а встановлювали двері в білих рукавичках, щоб не залишати слідів на глянцевій поверхні) замовник гідно оцінив роботу нашої команди.

  15. Як плануєте розвивати Ваш магазин і співпрацю з SPV Company Ltd. далі?
  16. В. С.: Коли генерали Наполеона запитали чи є у Бонапарта подальший план, то він відкрив ящик столу, витягнув звідти аркуш паперу і поклав його на стіл. Лист був абсолютно чистий. Генерали стали переглядатися і вже припускали, що імператор зійшов з розуму. Наполеон, бачачи нерозуміння, прибрав папір назад у стіл і відповів: панове, мій план знаю тільки я і моя подушка.

    Це жарт. Насправді у нас є величезне бажання розвивати наш магазин, розширювати асортимент і сферу послуг. Про якийсь особливий план говорити, напевно, неправильно. Головний наш план – це гнучкість і пристосовуваність до запитів ринку, а також до бажань наших клієнтів. Ми намагаємося бути першими, хто пропонує своїм клієнтам нові технології. Можна бути кращим, але краще бути першим. Нам подобається працювати з СПВ, тому що СПВ завжди були першими. Перші в Україні запропонували сервіс по замкам. Перші в Україні організували навчання партнерів. Перші в Україні почали проводити спеціалізовані форуми. Перші в Україні випустили спеціалізований журнал «Замки & Ключі». Зручність і надійність – головне бажання сьогоднішнього споживача. І хто це зможе запропонувати, той і буде фаворитом вибору сьогоднішнього клієнта. Наше бажання – зробити Україну безпечною. І будемо сподіватися, що SPV Company буде надалі тішити нас бездоганною роботою логістики, новими форумами та зустрічами локсмайстрів України.